Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 14:49 - СТЪЛБАТА НА ЛЮБОВТА
Автор: mileidi1 Категория: Тя и той   
Прочетен: 945 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                    СТЪЛБАТА НА ЛЮБОВТА    


image






 
Тя се намира пред пещера в китайската планина Jianginy и е свързана с една от най-невероятните любовни истории на света - тази на един мъж и една по-възрастна от него жена, които избягали, за да живеят заедно в мир и да се обичат. Преди повече от 50 години Liu Guojiang - тогава 19 годишно момче, се влюбил в 29 годишната овдовяла Xu Chaoqin. Приятелите и родителите им не приели тази връзката поради възрастовата разлика между двамата и поради факта, че Xu вече имала деца. За да избегнат клюките и презрението на хората, те решили да избягат и да заживеят заедно в една пещера в планината Jiangjiny. В началото животът им бил труден, защото нямали нищо. Трябвало да ядат треви и корени, които намирали в планината. Единствената им мебел била газената лампа, която Liu направил сам. Xu често го питала: „Не съжаляваш ли?”, а Liu винаги отговарял: "Ако сме трудолюбиви, животът ни ще се подобри

                                   image



” Още в началото на съвместния им живот Liu започнал да прави на ръка стъпала, за да може съпругата му да слиза по-лесно от планината. Седемдесет годишният китаец, който направил 6000 стъпала в планината за своята 80 годишна съпруга, починал в пещерата, която била дом за тази двойка повече от половин век.


                                  image


През 2001, група любители на приключения се разхождали в гората и случайно открили възрастната двойка по тези вече 6000 на брой направени на ръка стъпала. Liu Ming Sheng, едно от седемте им деца, разказва: „Моите родители се обичаха толкова много, че живяха в уединение над 50 години, без да са се разделяли нито за ден. 


                                                image
Той направи тези стъпала на ръка в течение на годините за удобство на майка ми, макар че тя не слизаше толкова често от планината.” Един ден Liu, който бил на 72 години, се върнал от ежедневната си работа във фермата и припаднал. Xu останала до своя съпруг и се молила, докато той издъхнал в ръцете й. Liu толкова много я обичал, че трудно разхлабили прегръдката, с която обгърнал съпругата си в последните минути от своя живот. „Ти ми обеща, че ще се грижиш за мен, че винаги ще си с мен до последния ми ден, а сега ме остави - как да живея без теб?” Xu дни наред кротко повтаряла тези думи и докосвала черния ковчег на съпруга си, докато сълзите се стичали безутешно.

                                image



през 2006 тяхната история станала една от десетте най-известни любовни истории в Китай. Местното правителство решило да запази стълбата на любовта и мястото, където са живяли двамата влюбени съпрузи като музей, за да може тази любовна история да остане жива възможно най-дълго.


            ТУК можете да видите кратък филм, създаден по тази история

                     http://v.youku.com/v_show/id_XMTM5MjY3NTY=.html


.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. litatru - Чудесен постинг!
07.01.2017 08:03
Топли поздрави!
Литатру!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi1
Категория: Тя и той
Прочетен: 58174
Постинги: 15
Коментари: 50
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. 1.1